Marketing na Internetu – Online Marketing

Internet marketing podrazumeva prodaju i reklamiranje proizvoda i usluga putem Interneta, korišćenjem interneta kao kanala prodaja i komunikacije. Era Internet industrije otpočela je u ranim devedesetim i veoma brzo Internet je redukovao daljine i razlike u vremenskim zonama tako da je svet postao jedno veliko selo. Tako danas nije neobično da jedna kompanija iz Indije pruža usluge klijentima u Americi ili da se proizvodi iz Kine prodaju u celom svetu. Internet marketing pruža mogućnosti da Vaš biznis veoma brzo postane prepoznatljiv u lokalnim okvirima ali i internacionalno. Internet marketing je postao realnost. U razvijenim zemljama Internet marketing pruža mogućnost pokretanja sopstvenog biznisa bez početnih troškova, jedini uslov je Internet konekcija.

flajer

Veoma često Interent marketing se izjednačava sa Interent prodajom.
Značaj ere Internet industrije prevazilazi okvire samo reklamiranja i prodaje.
Internet je značajan alat u pokretanju i razvoju poslovanja koji pruža neograničene informative i komunikativne mogućnosti.

Samo jedna od njih je komunikacija sa ciljnim kupcima i prodaja proizvoda i usluga.

Prvi korak u korišćenjui benefita Interenet marketinga je postavljanje odnosno izrada internet prezentacije vaše firme tj. izrada „veb sajta“.

Ukoliko želite da svoj biznis predstavite uspešno široj javnosti, „veb sajt“ vaše firme mora da odgovori na nakoliko osnovnih zahteva: svojim dizajnom i sadržajem mora da komunicira delatnost kojom se bavite i ukazuje na osnovne vrednosti koje određuju vaš biznis i razlikuju ga od konkurencije, mora da bude jednostavan za snalaženje i da posetiocima jednostavno i brzo ponudi rešenje, mora da bude redovno ažuriran i tačan, poželjna je interaktivnost sa posetiocima, kako bi posetioci proveli više vremena na vašoj Internet strani.

Takođe, putem inetrektivnosti sa posetiocima dobijate značajne informacije o njima koje postaju „baza znanja“ vašeg biznisa, neophodno je redovno praćenje posećenosti i to u pogledu vremena posete, broja posetilaca i prosečnog vremena zadržavanja, putem ključnih reči važno je da se vaša „veb sajt“ adresa pojavljuje na prvim stranama Internet pretraživača.

 

Međutim, posedovanje i savršene Internet prezentacije nije dovoljan uslov za uspeh. Pitanje je: „Kako obezbediti budućnost vašoj interent prezentaciji?“ Odgovor je u reklamiranju. Mogućnosti koje pruža Internet marketing u reklamiranju su neograničene. Jedna od njih je postavljanje banera na vašoj Internet strani, ali ipostavljanje banera na značajnim i široko posećenim Internet stranama. Važno pravilo reklamiranja, koje važi i ovde, je prethodno dobro poznavanje profila ciljnog kupca. Poznavanjem ciljnih kupaca, njihovog interesovanja i potreba, možete brzo i jednostavno da prepoznate koji su to Internet sadržaji koje oni prate kako bi vaša reklama bila na mestima njihove uobičajne posete. Pored reklama na ciljnim Internet stranicama postoji veliki broj drugih mogućnosti i koristi od korišćenja online marketinga kao što su: baza kupaca/klijenata, email komunikacija, plaćanje reklamiranja po poseti, društvene mreže, reklamiranje na oglasnim portalima, video spotovima na Youtube kanalu i sl.

Online_Business

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s